Kalas utan kaos

Egentligen är man ju lite knäpp. Som väljer att skaffa ett barn till nu när allt funkar så smidigt igen. Nätterna är hyfsat sköna, dagarna är roliga med en liten frågvis och funderande 3-åring och man kan sitta ner en hel middag och vuxenprata medan barnen har kul helt på egen hand i rummet intill.

Så var det i dag, när vi hade 3-årskalas för alla barnen i föräldragruppen från BVC. Barnen lekte jättefint i lekrummet och vi föräldrar kunde sitta och frossa ohämmat i knytispajer, fintårta (tack bakproffset Desirée) … och hur det kommer att bli när 2:an kommer…

För vi är ju inte ensamma om att var lite knäppa. Hittills är det fyra av sex familjer i gruppen som väntar barn, den första om bara några dagar.

Och knäppt är det ju inte egentligen. Satt och tittade tillbaka på bilder från när Arvid var liten (okej, mindre) och det man minns är ju faktiskt mest det mysiga. Alla fantastiska stunder vi haft, allt han har lärt sig, allt vi har lärt oss, allt man upplevt tillsammans med honom tillsammans med andra – allt som lett fram till den underbara lilla glada, kloka och roliga 3-åring han är i dag.

Så visst, det kommer säkert att bli kaosartat nästa gång vi ses, men jag är också ganska säker på att det inte är det vi kommer att minnas längre fram.

Nu ska jag lägga upp benen på soffbordet och mindfulnessa mig igenom någon timme innan det är dags att ladda för en ny vecka.

DSC00286

DSC00304DSC00315

Annonser

6 thoughts on “Kalas utan kaos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s