Snögubben och hans chokladbit

”Baahuuuuset” byttes idag mot ”poulka”. Man får ju variera sina lördagsnöjen. Och passa på när det är snö. Vi bor ju vid en fin naturpark, Gyllins trädgård, men trots att både jag och Niklas tyckte oss minnas både en och två backar, gick vi lite bet. Och fick nöja oss med en kulle vid ett bostadsområde. Men Arvid var lika glad.

Precis som sina föräldrar uppskattade han fikastunden mest. Han envisades med att kalla den varma chokladen för ”chokladbit” och när vi rättade honom gick han helt enkelt över till att kalla det ”kaffe”. Ja, varför göra det svårt för sig.

Att åka pulka var också lätt överskattat. Roligast var det ju – som vanligt – att ”hoppa och studsa”. Vilket ungefär betyder att kasta sig handlöst, gärna bakåt, och hoppas på det bästa.

Jag köpte ju en tandborstpall åt honom på Ikea förra veckan. Och så här med facit i hand kan jag ångra att jag inte sparade den till hans födelsedag. Tänderna? Nej, de har inte blivit roligare att borsta. Däremot allt annat – det blir ju mycket mer spännande om man kan göra det på en pall! Duschas. Torkas. Bli insmord. Få på sig blöjan. Äta.

Och så då – ”hoppa och studsa”. (Blame Findus i ”Findus flyttar hemifrån”.) Gärna på pallen. I en säng.

Och bara nitton kronor. Roligare födelsedagspresent kunde han inte ha fått.

Nu blir det ett trägarage istället. Som jag har köpt på Emmaus. Och troligtvis en rutschkana som han kan ha inomhus. Och så ett par nya Pettson-böcker.

Tänk, det är bara några veckor kvar. Sedan har vi en tvååring!

IMG_5248 IMG_5251 IMG_5256 IMG_5261 IMG_5266

Annonser

4 thoughts on “Snögubben och hans chokladbit

  1. Fin lördag! 🙂 Vi vet en fin backe som Ichi tyckte va skoj idag. Vi kan ta gemensam söndagstur dit imorgon? Myyyssönda ska d bli för oss! Trevlig kväll!

  2. Härligt! En liten kulturkrock för våra ungar, INGA BACKAR!!!, men skam den som ger sig vi snokade rätt på en i går vid Ribersborgs badplats fast minstingen ville bada…?!?!.
    Men vad tiden går, känns som om det inte var så länge sedan ni hade en nybliven ettåring. Den stora frågan då; blir det något tvåårs album??? 🙂
    Må gott, kram sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s