Jul – på Granen och vid granen

Så blev det då julafton, och en väldigt mysig sådan. Trots allt.

Oddsen var sisådär, när jag plockade upp en febervarm och halvhängig kille ur sängen på morgonen. Och eftersom han haft 40 graders feber tre kvällar i rad bestämde vi att jag skulle åka till den jouröppna vårdcentralen (med det lämpliga namnet Granen) medan Niklas fixade det sista inför firandet. Kändes inte riktigt som att vi skulle kunna slappna av om vi inte visste varför han var hängig.

Och jag vet inte om det var den friska luften, nålsticket i fingret, Bamseklistermärket eller kanske mötet med Malmös alla julaftonssjuka som gjorde att han piggnade till – men pigg blev han i alla fall. Och så gott som feberfri när de tog tempen. Inget allvarligare än ett troligt förkylningsvirus konstaterades och så åkte vi hem igen.

Och började fira julafton.

Det blev en jättemysig dag där den allra bästa presenten var att Arvid var glad och frisk igen. Vi åt skinka, tittade på Kalle Anka, satte ut gröt till tomten, som strax levererade ett berg med paket – de flesta till Arvid, så klart. Som var mycket nöjd! Bondgård i Duplo, bilbana, servis, traktor, grävskopa till sandlådan, dataspel med traktorer, Pettson-bok, jättehund, fordonsbestick, kläder, fingerfärg, matleksaker… Ja, en hel massa fina grejer.

Sedan blev det tipsrunda, julbord, juldrink och julklappsleken – och sedan höll jag på att somna stående…

Och om julafton är mysig och trevlig så är juldagen Skön. Med stort S. Vi har i stort sett bara lekt och läst och latat oss. Ätit en och annan skinkbit och köttbulle.

Och nu har Arvid precis somnat… om. Efter att ha legat och ropat: ”Mamma, få lite vatten mig.” Cirka tio gånger.

Tror att det är dags att sluta läsa ”Godnatt Alfons Åberg”. Snart vill han väl att vi ska titta efter lejon i garderoben också!

IMG_5574 IMG_5580 IMG_5589 IMG_5592 IMG_5608 IMG_5609 IMG_5614 IMG_5630 IMG_5649 IMG_5655 IMG_5663 IMG_5665 IMG_5668 IMG_5697 IMG_5712 IMG_5726

Annonser

2 thoughts on “Jul – på Granen och vid granen

  1. Jättefina bilder från fantastisk trevlig julafton.TACK. Och det bästa av allt var att lille Arvid
    kunde vara så pigg trots feber tidigare på dan./ Farfar

  2. Mormor säger: Tack för en fantastisk fin julafton!!! Vår lilla solstråle (trots allt) pigg och förväntansfull, glada, underbara människor att vara tillsammans med, vackert julhem och supergod mat…….listan kan göras lång….kan inte bli bättre. Stort tack från en lycklig mor/svärmor/mormor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s