The Växthusdinner 2012

Det började med surströmming år 2006 – ”för att vi skulle testa något nytt”. Men då både jag och Niklas mor tyckte att det var v.e.d.e.r.v.ä.r.d.i.g.t var det ingen som vågade andas orden ”ny tradition”. (De andades redan så mycket annat otrevligt. Rutten fisk, till exempel.)

Att laga mat tillsammans, tända en massa ljus i växthuset och dricka ohemula mängder kvalitetsvin till långt ut på natten var det dock ingen som hade något mot. Så det fortsatte vi med. En gång varje höst, nya rätter varje gång. Ett par lagar förrätt, ett huvudrätt och ett efterrätt.

Tyvärr har de ohemula mängderna kvalitetsvin gjort att vi glömt merparten av det vi lagat, kunde vi konstatera igår, men nu ska det införskaffas en bok för foton och menyer och annat minnesvärt. Sex år på rad är ändå sex år på rad.

Och trots vissa minnesluckor var vi alla överens om att det här var bästa året hittills. Allt var otroligt gott. Först gräslökspannacottan med löjrom. Sedan lammracksen med potatis- och jordärtskocksmos (mosälskaren, aka jag, dog en smula). Och till sist – valnöts- och oreoparfaiten med citron- och vaniljkokta aprikoser.

Ja men, ni hör ju. Way beyond fermenterad firre.

Kan verkligen rekommendera konceptet. Lite som Halv åtta hos mig, fast man slipper någon som rotar i ens garderober.

Att fotografera med värmeljus som enda ljuskälla är dock en utmaning. Några bilder blev det dock, för stämningens skull.

(Och ja, Arvid körde ett fordon. Igen. Han fick ju ha sitt roliga innan han gick och lade sig.)

Annonser

2 thoughts on “The Växthusdinner 2012

  1. ”Ohemula”. Loving it. Och jag som får höra att jag är den ENDA som använder detta underbara ord :). Resultatet av några år på samma redaktion?

  2. Jag kan bara tänka mej ungefär vad ”Ohemula” betyder. Men, jag vet desto mer om att kvällen var härlig – med såå god mat och dryck – och detta tillsammans med käraste familjen. Det kan inte bli bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s