Maslows sons behovstrappa

Ni vet de där gångerna då man går på stan och är grymt hungrig, men inte köper något för att barnet precis har somnat eller för att man inte orkar att han ska smula ner sig/ropa efter mer/vilja springa runt istället för att sitta still på ett kafé.

Eller de där gångerna man går på stan och inte ALLS är hungrig, men får syn på en barnstol på en restaurang och tänker att ”det är nog bäst att vi passar på”.

De där gångerna.

Och gångerna då man flashar tuttarna i en stranddusch för att sonen ska bli ren (fråga inte 1), sitter med en blöja på huvudet i en bilkö (fråga inte 2) och galopperar som en häst med sonen på axlarna, trots skoskav (fråga inte 3).

Det är då man tänker: Hade Maslow verkligen barn?

Annars är jag beredd att ta hans teorier vidare. Börja fila på avhandlingen ”Maslows sons behovstrappa – en studie i behovens föränderlighet i samband med barnafödande”.

Idag har vi ägnat åt oss fältstudier i ämnet. Till exempel trotsade vi både tandvärk (Niklas) och skoskav (jag) för att – bokstavligt talat – gå över ån efter en ny, spännande lekplats. Resultat: Mycket nöjd son (särskilt efter det där galopperandet i en formsvacka på färdvägen).

I övrigt hann vi med en rask promenad genom Botaniska trädgården (Maslows behovstrappa, nivå fem), en lika rask, men god lunch på första bästa ställe utanför Botaniska trädgården (Maslows sons behovstrappa, nivå ett).

Sedan somnade vi alla gott när vi kom hem. För ibland är de trots allt lika, Maslows och Maslows sons behovstrappa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s