En vilding provar vin

Idag har Arvid njutit frukterna av bostadsbytet på flera sätt. I förmiddags tog han till exempel sig en tur i Jardin Publique på lånad cykel – spännande och mycket uppskattat – och i eftermiddags blev han förevisad en vingård, rekommenderad av våra franska värdar. Spännande… men kanske inte fullt lika uppskattat.

Visst, det fanns en massa roliga knappar och tunnor och pölar på marken i vinfabriken, men dem fick man varken röra eller plaska i.

Och på vinprovaraterrassen fanns ett roligt askfat med massa smaskiga fimpar i, men det fick man heller inte leka med.

En påse kex och halvljummet vatten var allt man fick medan de vuxna babblade och drack vin.

Eller egentligen: Försökte babbla och försökte dricka vin.

Detta samtidigt som två små händer ville känna på alla blankputsade glasrutor. Två små händer som ätit en påse kex – minus ett kex, med sylt, som fastnat under sandalen. Ett kex som bildade en smul-stig som garanterat skulle ha gjort Hans och Greta gröna av avund, om de av någon anledning skulle ha förirrat sig till de östligare delarna av Bordeaux.

Till detta försök att babbla och dricka vin kan vi lägga ett stycke vildings ambitiösa försök att vattna växterna på terrassen med sin nappflaska, samt ett lika ambitiöst försök att sitta fint och rita inne i en vinbutik som rymde cirka tusen saker som var mer intressanta än en trave tuschpennor.

Puh…

Men gott vin fick vi med oss hem!

Och har ni vägarna förbi Bordeaux – med eller utan vilding  – kan jag varmt rekommendera ett besök på Château Lestrille. Guiden talade till och med svenska!

Sitta? Det verkar väl onödigt…

 

 

Annonser

4 thoughts on “En vilding provar vin

  1. Jag läste i nån annan blogg, appråpå att försöka semestra med små barn: ”Vi kallar det inte semester längre, vi kallar det miljöombyte!” 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s