Om blodkorv, kaffe & karusellen som ruinerar oss

Vissa kollar konstmuseer och tjusiga restauranger. Andra läser in sig på arkitektur och blodiga medeltidsslag. Och så finns det sådana som vi, som snabbskummar guideböckerna tills vi kommer fram till kapitlet Food markets. Sådana som tycker att resans viktigaste accessoar är en kylväska och att man gärna avstår en sovmorgon en söndag för att skåda en farmare i vitögat. I jakt på den perfekta getosten. Den fetaste ankan. Och den allra mest solmogna frukten.

Idag låg ankan redan i kylen, och någon kylväska var vi inte rustade med, men söndagsmarknad vid Garonne blev det. Min galette med äpple och blodkorv (hey… vem vet vad ‘boudin’ betyder?) byttes snabbt mot Niklas med ost och skinka och Arvid fick en crêpe med socker. Och givetvis kommer vi att återvända nästa vecka. Med kylväska.

På lekplatsen hittade Arvid snabbt nya vänner. Jag älskar verkligen hans orädda inställning till allt. En tant med en intressant väska – klart man måste gå fram och känna på den. En söt flicka med fina, blanka skor – klart att man måste le sitt allra charmigaste leende.

Lilla killen. Så ljuvligt fin. Och massa ord bara poppar upp hela tiden. Dagens mest välartikulerade är nog ”kaffe”, som han får teskedsspetsar av – och älskar. Annars luktar han mest mördeg (smör har en tendens att sprida sig från mackan till ansiktet, håret, händerna…) och solkräm.

Och ja, just det.

Det här med karusellen i parken kändes som en bra idé. Igår. Två rundor. För fyra euro.

Idag hann Arvid knappt se karusellen innan han började springa mot den. Peka på den. Klättra upp på trappan mot den. Inte förstå ”nej, inte idag”. Börja storgråta. Vägra bli bortburen. Kasta sig mot marken.

Och nej. Två rundor, en på hästen och en i flygplanet hjälpte inte. Vi kunde gjort av med hela vår reskassa. No kidding. Nu blev det fyra euro igen. Med ett försök att gå efter första turen. Det. Gick. Inte.

”Oh la la… Ce manège… Tous les enfants pleurent…” skrockade den gamla damen som klippte vår biljett. (Ung: Oj, oj, oj… Den här karusellen… Alla barn gråter…)

Och det måste ju kännas bra, madame. Hela vägen till banken.

Sen gick vi hem, Niklas lagade anka, vi skypade med farmor och farfar och nu sover Arvid. Coffee time och mer Girls!

Annonser

4 thoughts on “Om blodkorv, kaffe & karusellen som ruinerar oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s