Hela dan får han arbeta, han får jobba, han får streta, putsa, diska, tvätta, damma, varje dag är det detsamma…

Idag var vi på den andra föreläsningen för blivande föräldrar i Lund. Intressant och informativt, men inte riktigt underhållande förrän vi kom fram till den 18 minuter långa amningsfilmen Hud mot hud.

Första delen var en orgie i närbilder av mamman och det lilla barnet. Soft belysning, stämningsfull musik, ömma blickar, kärlek och närhet i kubik.

Gott så.

Sedan skulle det handla om ”pappans roll”.

Då fick man se en halvfull diskmaskin. Och en man som dammsög frenetiskt. I nästa klipp syntes den samme hasa fram längs en väg, hukad under två tunga matkassar.

Först när han var klar med allt detta, inklusive byte av blöja på barnet, fick han ta av sig skjortan och lägga barnet mot bröstet.

Förutsatt att barnet inte då var hungrigt förstås. För då – rakt tillbaka till morsan – och skurhinken!

Lovely.

Kan man annat än att älska den svenska jämställdheten?

Annonser

5 thoughts on “Hela dan får han arbeta, han får jobba, han får streta, putsa, diska, tvätta, damma, varje dag är det detsamma…

  1. Hahahah! Och de är så stolta över den filmen!

    Är det vansinnig stordrift på ”utbildningen” fortfarande? När vi var där fick man lägga frågor i en korg om man undrade något. ”För det är väl ingen som undrar något?”. En av de få frågor som ställdes var om geishakulor var bra till knipövningarna. Det hade barnmorskorna ingen erfarenhet av…

    Det närmar sig! Spännande! Hoppas allt är bra. Kramkram

  2. Geishakulorna kom upp redan när jag gick på Friskis och Svettis föreläsningar om träning under graviditeten. En tjej berättade glatt om hur hon testat ett par – och sedan inte fått ut dem. Det blev lite mycket ”grävdetaljer” där, kan jag säga. 🙂
    För övrigt var tjejen som höll i föreläsningen igår den första jag sett som undrat ”Är det någon som har några frågor?” och samtidigt skakat på huvudet.
    Hoppas allt är bra med er också! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s