Från Kvarnby till Kirseberg

Packningslista!

1 ryggsäck

1 scarf

1 par vantar

1 paraply

1 par regnbyxor

1 regnjacka

1 vanlig jacka

1 tunn kofta

1 tunn jacka

1 par solglasögon

1 par gympaskor

1 par vanliga skor

1 matlåda

Instruktioner:

Vi kommer att ge oss iväg strax före sju på morgonen, så räkna med att den första kilometern kan bli sval. Kofta på!

300 av 365 dagar kommer det att blåsa kraftiga och kyliga vindar och då är det skönt med ett par vantar. (Tips! Spar tid på morgonen genom att fullständigt ignorera din frisyr. Den kommer ändå inte att existera vid slutmålet.)

Duggregn kan uppstå utan direkta förhandsindikationer – så ha paraplyet i beredskap! (Räkna dock med att det kommer att blåsa sönder!)

Regnar det kraftigt redan vi avfärd rekommenderas regnbyxor och -jacka redan från start. Tänk då på att inte ha något lössittande (blus el. likn) under eftersom regnjackan + ryggsäcken långsamt arbetar detta plagg upp mot armhålorna. Medhavt strykjärn rekommenderas ej på turen!

Efter regn kommer det som bekant solsken – och det kan gå snabbt! Att se himlen spricka upp efter ett skyfall kan i sig vara en skönhetsupplevelse, men iförd tältduk… förlåt… regnjacka, varm kofta, ryggsäck och scarf blir det snabbt… väldigt varmt. Plötsliga temperaturer på upp mot 20 grader är inte ovanligt. Regnbyxor av, solglasögon på!

Försök ignorera det faktum att svettdroppar rinner längs ryggen under den tunga väskan (som nu blir ännu tyngre med regnbyxorna). Du har din tjocka kofta – den får du bära tills du ”torkat upp”.

Vi kommer att avverka ca 6,5 kilometer under en timme. Ombyte måste därför ske under minst ett par tillfällen. Ett väderomslag per kilometer, brukar man säga. En bra tumregel!

Trasslar du in dig i ipod-sladden kan du ringa Jourhavande make, men det är inte säkert att han svarar. Han bilpendlar ju och bör inte röra högerhanden. Från ratten.

Vi rekommenderar naturligtvis även stegräknare – även om det kan ses som ytterligare ett omständigt moment under vandringen. Men om du tänker efter – hur jobbigt är det att flytta räknaren från jeansen till regnbyxorna och tillbaka igen – egentligen?

Har du planer på att cykla hem efter arbetet – glöm inte cykelhjälmen!

Är det måndag? En ny liter mjölk tillhör grundutrustningen! Ja, det är ett kilo extra. Men säg den som har avverkat sin dagliga styrketräning redan före åtta på morgonen!

God tur!

Annonser

2 thoughts on “Från Kvarnby till Kirseberg

  1. Detta bevisar att mina tankar är rätt, jag har bara 6 km men att gå dit är direkt avskräckande. Du är ju ung och det är bra motion så Keep on.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s