Nu är vi där – eller här…

Woho, bredbandet är installerat och jag kan därmed berätta att vi är på plats i det som nu går under benämningen Världens bästa och allra mest underbara hus!

Flytten i onsdags flöt på fint. Jag och Niklas gick ut hårt genom att ladda jättesläpet fullt med kartonger, fixa fint på uteplatsen och snabbduscha innan parkeringsvakterna opponerade sig alltför mycket mot vår olagliga mitt-i-stan-parkering.

Därefter smög vi sakta ut till Kvarnby och hoppades att 1) bilen/släpet skulle palla trycket hela vägen 2) polisen inte skulle uppmärksamma vår uppenbara överlast. Men det gick bra, och när vi kopplat loss lasten gick vi en första sväng bland alla vackra höstfärger och underbara dofter (främst lavendel och curry!) i trädgården. Och det kändes så bra!

Sen blev det lunch i Staffanstorp, ett trevligt möte på banken och – äntligen – överlämning av nycklarna. Snacka om att det var en häftig känsla att låsa upp dörren till sitt eget hus!

Och sedan snurrade det på. I en rasande fart. Vid halv nio var lägenheten tömd och vi och vår fantastiska flytthjälp – föräldrarna och Niklas syster Lotta – kunde slå oss ner i salongen/matsalen/vardagsrummet och käka lasagne. Och en urgod banankaka som jag bara måste ge er receptet på.

Och som alltid går tiden snabbt. Nu har vi redan sovit två nätter i huset. Jag har njutit av att vakna till fågelkvitter i trädgården och cykla i strålande höstsol till jobbet. Niklas har hämtat den första av många tidningar ute i brevlådan. Och skrapat frost på bilrutan. Och bytt packning på toaletten. Jag har surfat upp mitt första Blocketfynd (ett jättestort vitt matbord och åtta stolar från Ilva för 1 500 kr!) och packat upp mängder av kartonger. Vi har lagat vår första fredagsmiddag – lamm och mos på butternut squash (rekommendras!) – och fixat ett Google-dokument med en långsiktig husfixarplan.

Så ja – vi är verkligen på plats. Och njuter av varje minut!

Trädgård

Första trädgårdspromenixen…

Flytt

… innan flytthjälpen dök upp…

kök

… och mutades med kaffe och ”stödmackor” efter ett par timmars jobb.

Annonser

3 thoughts on “Nu är vi där – eller här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s