Söndag i Yosemite

Vårt första mål var nationalparken Yosemite. Vårt andra mål var att se en vild björn, som det enligt utsago skulle finnas där.

Efter fyra timmars körning hade vi uppfyllt båda. Utan att knappt ha hunnit in i nationalparken ens.

Men en björn var det, en bit in i skogen, och trots att parkvakten gjorde sitt bästa för att vifta undan bilarna som stannat till vid vägkanten (spotta en björn och alla är plötsligt japaner, farligt, vad då?) hann vi knäppa en del foton. Somliga av oss bättre än andra. Lotta har dock bevis på att den bruna varelsen nedan inte är en stubbe eller risig lövhög.

När vi kört genom ytterligare några kilometer av helt fantastisk natur kom vi fram till Yosemite Valley. Där åt vi ett turistmål mat och väntade på att vårt bokade turisttåg skulle avgå (hey, vad skulle ni själv hunnit på ett fyratimmarsstopp?). Den skyhöga guideboksfaktorn till trots var det en mycket trevlig tur, där vi fick se såväl magnifka vattenfall och otaliga bergsklättrarmagneter som ytterligare en björn (!) och – verkligen – solen i vitögat. Jag säger bara att det var hett, och så kan ni tänka er en kokande bastu, kanske med en extra sollampa över huvudet som liksom borrar sig ner i skalpen. I två timmar. Min hästtjyvhatt må inte vara den vackraste, men på turisttåget var vi ändå alla lika skabbigt svettiga.

Summering: Helt fantastisk natur. Om man gillar att sova i närheten av björnburar och är rätt rustad för hiking i 35-gradersvärme skulle en kombinerad vandring/camping vara kanon i Yosemite.

yosemiteBjörnen, naturen, bonden & hästtjyven och så naturen igen. Det kanske inte syns på bilderna men det var höga berg. Och djupa dalar. Utan särskilt stabila avspärrningar i vägrenen…

yosemite2Niklas softar framför ett vattenfall. Strax därefter ser vi en skallerorm. Under turistturen lyckades bilen som drev vagnen gå sönder och vi kunde få vänta i 40 minuter, fick vi veta. Lotta coolade ner sig… sina fötter… i en flod, och stoppet varade inte mer än tre muggar vattten och cirka tjugo minuter. På vägen från Yosemite, som verkligen gick upp och ner, såg vi snö – i ökenhettan.

Annonser

3 thoughts on “Söndag i Yosemite

  1. Hey! Vilken resa ni haft!!! Nästa gång vi åker till USA blir det definitivt en sväng om Yosemite! Vad söta ni är på bilderna! Berit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s