Davis-dagar

Igår körde vi alltså till Davis, där vi möttes av kvinnan som sköter trädgården medan det amerikanska paret är i Sverige. Hon var trevlig. Och sa att ”värmen inte alls hade kommit än”. Trots att det var omkring 30 grader. Ganska stor skillnad mot San Francisco, där det visserligen var soligt och varmt, men där vädret slog om ganska snabbt och kunde bli både kallt och blåsigt. När vi kom fram med hyrbilen var det som att stiga rakt ut i en bastu.

Att köra från San Francisco till Davis tog ungefär en och en halv timme. Inklusive stopp för en riktigt obehaglig olycka. Tur att vi tecknade den där tilläggsförsäkringen på hyrbilsfirman. Och att vi fick en större bil än den vi beställt. Nu har vi en stor röd jeep som Niklas är mycket nöjd med. Jag är också nöjd, men inte på samma sätt. Han tycker att den är cool. Jag tycker att den är… stor. Jag tänker i det längsta undvika att köra den.Trots att Niklas säger att trafiken är ”lugn” och att alla är ”så vänliga”.

En annan stor grej är huset vi bor i. Jag kallar det ”Dallas-villan”. När jag skrider upp för trappan till andra våningen känner jag mig som Sue Ellen.

– Vilken dusch ska jag ta idag? Den till höger? Eller den till vänster? Eller den på bottenvåningen?

Allvarligt talat är detta bara… så häftigt. Och då inte bara huset, utan hela Intervac-grejen. Både jag och Niklas är överens om att vi kommer ha väldigt svårt att gå tillbaka till ”vanligt” semestrande efter våra år med Intervac.

Igår eftermiddag gjorde vi inte mycket. Shoppade mat på Safeway (och fascinerades av hur allt bara finns i storpack!), körde en sväng i ”stan” (en universitetsstad, med ett centrum i storlek med… Höganäs), premiärbadade i poolen, läste och låg och värmeflämtade på gräsmattan.

Idag har det varit ännu varmare. Niklas fjällade bort sin första solbränna. Jag köpte en solhatt till min svedda hårbotten. Vi körde en sväng till Woodland, där Niklas pappa jobbat på 70-talet, och tittade lite på solrosfält och vidsträckta åkrar. Att lämna AC:n i bilen var dock uteslutet. Vi hade tänkt ta en promenad i Davis Arboretum men poolen vann över vackra växter. Tror nog att vi låg i en timme när vi kom hem. En timme där jag bland annat konstaterade att jag skulle ha svårt att livrädda Niklas om nöden så krävde. En trist insikt.

Jag har också läst ut min andra bok. Den första var Stieg Larssons ”Flickan som lekte med elden” (jag vet, jag är sist på den bollen…), den här hette ”Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande”. Den hade ett speciellt språk, men den var fin. Och rolig och insiktsfull. Läs, tycker jag nog.

Mm. Semester är verkligen härligt.

Nu ska jag ta ett glas vin. I morgon blir det Sacramento med Lotta och Anna.

2 reaktioner på ”Davis-dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s