Länge leve lopporna

Ibland undrar man hur man tänker. Till exempel när man stiger upp – frivilligt – klockan fem en lördag för att stå och sälja ”loppor” på Södra Esplanaden i Lund.

Förra gången var en succé. Massor av folk, bra prylar och solen som värmde skönt i nacken trots att det var oktober. Över 1 000 kronor i vinst. Ändå var vi inte hundra procent nöjda då. ”Nästa gång vi står – då ska det vara sol, varmt och nästan sommar!”

Och visst. I almanackan är det nästan sommar. Det slogs värmerekord i april. Men den 16 maj, då hände något. Någon där uppe skruvade på den iskalla vinden igen, slängde ut ett gäng grå, regntunga moln över himlen och fick en att ångra att man stuvat undan både mössa, vantar och långkalsonger.

Det var helt enkelt svinkallt. Visserligen fler försäljare än förra gången (fullt längs med hela Esplanaden vid sju), men färre folk som strosade omkring – och som orkade stanna till i snålblåsten.

Eller så hade vi helt enkelt sämre utbud den här gången. Själv hade jag – på grund av tidbrist – bara lyckats rafsa åt mig några påsar böcker och serietidningar. Det gick sådär. Slutade på 422 kronor efter 5,5 timmar.

Lollo var mindre nöjd. Fick ett sms när jag kom hem vid ett-tiden:

”Tur att platsen bara kostade 30 kronor per person. Min vinst blev 147 kronor.”

Margareta, min fina före detta kollega från Appelberg, gjorde loppisdebut och lyckades kränga både vaser från Dubai, lampskärmar och små kitschiga golfspelarstatyer. Dessutom var hon den enda av oss som fick någon att betala mer än vad hon föreslagit. 25 kronor för en klocka ville hon ha, femtio tyckte damen gott att hon kunde få. Fungerade den var den ju värd ett par hundralappar!

Oddsen är goda för att Margareta var den som cashade hem mest under dagen. Tror dessutom att hon var den som var varmast klädd. Men det är precis så det ska vara – debuten är viktig för ens fortsatta… loppisliv.

Nåväl. Det var i alla fall trevligt att ses. Och vi har inte gett upp loppishoppet. I augusti är vi tillbaka. Kanske någon som är på?

lm

jm

jl

Annonser

2 thoughts on “Länge leve lopporna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s